Igračke za bebe – Za lepše detinjstvo

igracke-za-bebe-balbini-srbija-1

Igračke za bebe ulepšaće detinjstvo svakog mališana.

Roditeljstvo započinje vešću da će vaša porodica dobiti novog člana. Počev od čitanja knjiga o vaspitanju dece, preko kurseva za poroditelje, pa do izbora kolica i auto sedišta za decu svaki mesec je ispunjen pripremama za dolaska na svet malenog bića.

Ipak, najveću pažnju budući roditelji posvećuju opremanju dečije sobe, kupovini kreveca, posteljine, garderobe… Čak se i igračke za bebe biraju sa posebnom pažnjom i ljubavlju. Kao verni pratioci mališana u učenju sveta i nezaboravnim avanturama one su glavni deo života svakog deteta od prvog dana rođenja. Zbog toga vam Balbini otkriva koje igračke mora da se nađu u sobi vašeg deteta.

Prve igračke za bebe

Zvečke su ne samo prve igračke koje će vaš mališan koristiti, već i najstarije koje postoje u svetu. Razvijale su uz glodalice za bebe tako da imaju istoriju dugu više od 2.500 godina. Najstarija zvečka je izrađena od gline i pronađena je u Poljskoj u jednom grobu iz gvozdenog doba gde se nalazi pored urne sa kremiranim ostacima deteta.

Igračke za bebe

Vremenom, zvečke su postale pravi dekorativni predmet, te su izrađivane od srebra i zlata sa bogatim ukrasima. Danas dolaze u najrazličitijim oblicima. Osim klasičnih loptastih modela, tu su i verzije u obliku životinja ispunjene kuglicama koje zveče. Zatim, plišane, kombinacije sa glodalicama, kao i one koje se kače na krevetac i kolica za bebe.

Bez obzira koju izaberete zvečka ima važnu ulogu za razvoj mališana. Istraživanja su pokazala da je novorođenče već u prvim danima života sposobno za određenu komunikaciju sa okolinom, a upravo će mu ove igračke pomoći u tome.

Muzičke igračke za bebe

Bebe reaguju na različite zvukove i melodije, pa stručnjaci savetuju da obavezno u sobi bude makar jedna ovakva igračka.

Igračke za bebe

Najbolji izbor su vrteške koje se kače iznad kreveta, na stranicu kreveta ili na zid. Ne samo da su savršeni dekor u sobi, već svojom očaravajućom melodijom deluju umirajuće na mališana, pružajući mu miran san.

Istovremeno, vrteške utiču na razvoj koordinacija očnih jabučica, sluha i kognitivnih sposobnosti.

Edukativne igračke za bebe

Nakon 3. meseca beba počinje da hvata stvari koje vidi, te je preporučljivo da uvrstite gumene igračke u obliku prstena, odgovarajuće težine. Ove edukativne igračke na pravi način stimulišu čulo dodira, jer omogućavaju da se prsti prilagode obliku predmeta koji drže.

Igračke za bebe

Nakon 5. meseca treba stimulisati razvoj fine motorike kod bebe. Idealne igračke za to su drvene kocke koje će mališanu pomoći da otkrije novu formu. Na taj način podstiče se i koncentracija, razvija kontrola nad držanjem predmeta u rukama, kao i koordinacija između očiju i ruke. Odnosno, sposobnost da se izvrši pokret koji je naložilo oko.

Imajte u vidu da mališani često igračke stavljaju u usta, pa je veoma važno da birate potpuno bezbedne, napravljene isključivo od neškodljivih materijala.

Igračke za bebe

Veliki izbor igračaka za bebe vodećih brendova možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Balbini.

 

Balbini